Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα προτεραιότητα για τις ΗΠΑ

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα προτεραιότητα για τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Σομαλία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Υεμένη,

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα στρέφουν την προπαγάνδα τους σε μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο για τον βίαιο εξτρεμισμό, τονίζοντας ότι οι διεθνείς ηγέτες θα πρέπει να παραμείνουν σταθεροί στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Όταν ο κόσμος είναι καταπιεσμένος και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν η διαφωνία δεν επιτρέπεται, αυτό τροφοδοτεί τον βίαιο εξτρεμισμό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο για τον βίαιο εξτρεμισμό.
Την ίδια ώρα, διεμήνυσε πως όποτε κριθεί απαραίτητο, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δράση κατά τις ομάδες που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα σε χώρες όπως η Υεμένη και η Σομαλία.

«Είμαστε ενωμένοι κατά της μάστιγας του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», υπογράμμισε ο Ομπάμα, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους «ώστε να τους βοηθήσουμε να δομήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας τους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως τον Σεπτέμβριο ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για να ξεριζώσει τον βίαιο εξτρεμισμό και τόνισε ότι τα έθνη πρέπει να σταματήσουν τις συγκρούσεις καθώς αποτελούν μαγνήτη για τον βίαιο εξτρεμισμό, ενώ τόνισε πως η μάχη των ΗΠΑ και της διεθνούς συμμαχίας κατά του ΙΚ δε θα υποχωρήσει.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε να ακουστεί η φωνή μας για ειρήνη και ανεκτικότητα, ειδικά Διαδικτυακά», πρόσθεσε ο Ομπάμα και απέρριψε την έννοια ότι η Δύση έχει πόλεμο κατά του Ισλάμ χαρακτηρίζοντας την «κακή και ψευδή».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «ανεξαρτήτως από την πίστη μας έχουμε καθήκον να απορρίψουμε την έννοια αυτή».

«Η φτώχεια από μόνη της δεν οδηγεί έναν άνθρωπο να γίνει τρομοκράτης, όπως η φτώχεια από μόνη της δεν οδηγεί κάποιον να γίνει κακοποιός.
Όταν ο κόσμος είναι καταπιεσμένος και παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν η διαφωνία δεν επιτρέπεται, αυτό τροφοδοτεί τον βίαιο εξτρεμισμό», είπε ο Ομπάμα.

Σχετικά άρθρα