Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πλέον καταζητούμενοι τζιχαντιστές: Η μυστική λίστα του Πενταγώνου

Οι πλέον καταζητούμενοι τζιχαντιστές: Η μυστική λίστα του Πενταγώνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πεντάγωνο, Τζιχαντιστές,

Λίστα με τους τζιχαντιστές που αποτελούν «στόχους άμεσης εξόντωσης» έχει καταρτίσει το Πεντάγωνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Η «μυστική» λίστα περιλαμβάνει 24 ονόματα όπως, μεταξύ άλλων, τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκαντί, ο εκτελεστής του Τζέιμς Φόλεϊ, «Τζιχάντι Τζον», καθώς και άλλους δήμιους ομήρων της Δύσης.
Οι πλέον καταζητούμενοι τζιχαντιστές αποτελούν υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης που δρουν σε Συρία και Ιράκ.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, o αλ Μπαγκαντί από το Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει ότι βρίσκεται ανάμεσα στους επικηρυγμένους των ΗΠΑ.

Για αυτό το λόγο κινείται διακριτικά και παραμένει άγνωστη η τοποθεσία όπου έχει βρει καταφύγιο, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αγνοούν πού μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Την ίδια στιγμή, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ερευνούν τα ίχνη του Βρετανού «Τζιχάντι Τζον» καθώς θεωρείται ο υπ’ αριθμόν 1 εκτελεστής στη Συρία.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αναζητούν και άλλους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά με καταγωγή από την Πορτογαλία. Μάλιστα, ένας από αυτούς πιθανολογείται ότι βρισκόταν πίσω από τον μαζικό αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Κοπτών.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον κάθε τρομοκράτη ή την κάθε οργάνωση σε κάθε χώρα σαν διαφορετική οντότητα. Δε μπορούμε να την εξετάζουμε σαν να πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα. Μπορεί να χαθούν σημαντικοί στόχοι αν κινηθούμε έτσι», εξήγησε ο στρατιωτικός αναλυτής, Μαρκ Χέρτλινγκ στο CNN.

«Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ο ίδιος έλεγχος σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πλοία και μπορεί να εργάζονται σαν διακινητές ή που επιβαίνουν σε πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια της Ευρώπης», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Σχετικά άρθρα