Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ πολεμά και ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η Χεζμπολάχ πολεμά και ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Λίβανος, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σιίτες, Σουνίτες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε, για πρώτη φορά, ότι η πανίσχυρη σιιτική οργάνωση που έχει ήδη εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πολεμά επίσης και στο Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Σ’ αυτούς που μας καλούν να αποσυρθούμε από τη Συρία, απαντούμε: Πάμε όλοι μαζί στη Συρία. Δεν έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα για το Ιράκ, όμως διατηρούμε μια περιορισμένη παρουσία αφότου η χώρα αυτή περνά μια δύσκολη φάση”, είπε ο Χάσαν Νασράλα σε μια ομιλία του που προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη, σε ένα προάστιο στα νότια της Βηρυτού.

Απαντώντας εμμέσως στον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου, τον σουνίτη Σάαντ Χαρίρι ο οποίος στην επέτειο των 10 ετών από τη δολοφονία του πατέρα του Ραφίκ, κάλεσε τη Χεζμπολάχ να αποσυρθεί από τη Συρία, ο Νασράλα είπε: “Πάμε να πολεμήσουμε μαζί στο Ιράκ”.

“Πάμε μαζί παντού, όπου μπορούμε να πολεμήσουμε την απειλή που στοχεύει το έθνος μας και την περιοχή μας (…) διότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους τακφίρι (εξτρεμιστές μουσουλμάνοι)”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα