Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία τριών μουσουλμάνων φοιτητών

ΗΠΑ: Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία τριών μουσουλμάνων φοιτητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μουσουλμάνοι, Φοιτητές,

Το Δικαστικό Συμβούλιο της Βόρειας Καρολίνας παρέπεμψε τον 46χρονο Κρεγκ Χιγκς να δικαστεί για τη δολοφονία τριών μουσουλμάνων φοιτητών, ενός νιόπαντρου ζευγαριού και της αδελφής της νύφης.

Ο Ντία Μπαρακάτ, 23 ετών, φοιτητής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η σύζυγός του, Γιούσορ Άμπου Σάλχα, 21 ετών και η αδελφή της, Ράζαν Άμπου Σάλχα 19 ετών, δολοφονήθηκαν την περασμένη Τρίτη στο διαμέρισμά τους, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Τσάπελ Χιλ.

Ο Χιγκς αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και μία κατηγορία για πυροβολισμούς σε κατοικημένο κτίριο, ανέφερε η Άντζελα Κέλι, βοηθός στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Ντέρχαμ.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αφορμή για τη δολοφονία ήταν ένας καβγάς για μια θέση στάθμευσης, ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο ο Χικς να υποκινήθηκε από μίσος απέναντι στα θύματά του.

Η υπόθεση έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον και έχει προκαλέσει ανησυχία στους μουσουλμάνους των ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι απειλές εναντίον τους.

Ο Χιγκς, που φοιτούσε στο Τεχνολογικό Δημόσιο Κολέγιο του Ντέρχαμ από το 2012, διατηρούσε σελίδα στο Facebook όπου παρουσιαζόταν ως άθεος και είχε αναρτήσει πολλά σχόλια εναντίον όλων των θρησκειών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά άρθρα