Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής προς τον Ομπάμα για το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράν διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής προς τον Ομπάμα για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μπάρακ Ομπάμα,

Το Ιράν διέψευσε την ύπαρξη επιστολής, την οποία σύμφωνα με την Wall Street Journal, απέστειλε ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής στη δημοσιότητα, η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών “διαψεύδει κατηγορηματικά” την ύπαρξη τέτοιας επιστολής εκτιμώντας ότι “οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και εντάσσονται σε ένα αντιεπαγγελματικό παιχνίδι των μίντια”.

Η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου επισημαίνει παλαιότερες επαφές του Ομπάμα προς ιρανούς ηγέτες αναφορικά με τέτοια ζητήματα, σε κάποια από τα οποία η Τεχεράνη είχε ανταποκριθεί. “Αλλά δεν υπήρξε νέα επιστολή που να έστειλε ο Ανώτατος Ηγέτης στο Λευκό Οίκο τις τελευταίες εβδομάδες”, αναφέρει.

Την Παρασκευή, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Χαμενεϊ έγραψε στον Ομπάμα σχετικά με το ενδεχόμενο αμερικανο-ιρανικής συνεργασίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, αν εξασφαλιστεί συμφωνία για τα πυρηνικά.

Σχετικά άρθρα