Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων από το Ισλαμικό Κράτος

Εκδίκηση για τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Αλ Αζχαρ, μία από τις ύπατες αρχές του σουνιτικού ισλάμ, καταδίκασε ως “βάρβαρο” τον αποκεφαλισμό των Αιγύπτιων χριστιανών κοπτών ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Αλ Αζχαρ, με έδρα το Κάιρο, θεσμός υψηλού κύρους στον μουσουλμανικό κόσμο, είχε ζητήσει πρόσφατα “τη θανάτωση, τη σταύρωση των τρομοκρατών” του Ισλαμικού Κράτους.

“Το Αλ Αζχαρ επιμένει στο γεγονός ότι τέτοιες βάρβαρες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα στο Κάιρο. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δήλωσε την Κυριακή ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμά της να απαντήσει στον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων, με όποιον τρόπο θεωρεί ότι είναι κατάλληλος.

Ο Σίσι προειδοποίησε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις εγκληματικές αυτές δολοφονίες». Τα σχόλια αυτά έκανε ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε τηλεοπτικό διάγγελμα λίγη μόλις ώρα αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε την Κυριακή ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών, οι οποίοι είχαν απαχθεί στη γειτονική Λιβύη.

Σχετικά άρθρα