Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο καταγράφει βομβιστή αυτοκτονίας να σκοτώνεται πριν ανατιναχτεί

Βίντεο καταγράφει βομβιστή αυτοκτονίας να σκοτώνεται πριν ανατιναχτεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ, κοντά στην πόλη Αλ Μπαγκντάντι, στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες Αμερικανοί πεζοναύτες που εκτελούν καθήκοντα στρατιωτικών συμβούλων, δηλαδή εκπαιδευτών των Ιρακινών.

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει οπωσδήποτε να καταλάβει την αεροπορική βάση του Ιράκ για να πετύχει μια μεγαλειώδη νίκη, ειδικά όταν μέσα σε αυτή βρίσκονται 300 ή 400 Αμερικανοί πεζοναύτες που είτε θα σκοτωθούν, είτε θα αιχμαλωτιστούν. Πράγμα που θα είναι βαρύτατο πλήγμα στην ηγετική εικόνα των ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος σε προηγούμενες πολιορκίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατάφερε και τις κυρίεψε χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι αποφασισμένοι να πεθάνουν φενταγίν, είτε πέφτοντας με οχήματα – βόμβες πάνω στις θέσεις των αμυνομένων, είτε πεζή φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικό όπλο. Μόνο στην Κομπάνι εναντίον των Κούρδων δεν κατάφεραν τίποτα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, βλέπουμε έναν βομβιστή αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος να επιτίθεται σε κάποιο στόχο στη βάση Αλ Άσαντ ζωσμένος με εκρηκτικά. Βγαίνει μέσα από ένα κτίριο φωνάζοντας “Αλλάχ Ακμπάρ” και αρχίζει να τρέχει.

Για καλή τους τύχη οι υπερασπιστές της βάσης (δεν έχει προσδιοριστεί εάν είναι Ιρακινοί οι Αμερικανοί πεζοναύτες), καταφέρνουν και τον σκοτώνουν πριν εκείνος φτάσει τον στόχο του για να ανατιναχτεί.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σχετικά άρθρα