Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 30 Ιρακινούς επειδή αρνήθηκαν να γίνουν τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 30 Ιρακινούς επειδή αρνήθηκαν να γίνουν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 30 Ιρακινούς ανατολικά της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, επειδή αρνήθηκαν να γίνουν τζιχαντιστές και να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

“Την Πέμπτη οι τζιχαντιστές έστησαν μπλόκα και συνέλαβαν μεγάλο αριθμό πολιτών”, λέει στο BasNews ο Κούρδος αξιωματούχος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν Σαέντ Μαμουζίνι.

“Οι άνδρες που πιάστηκαν είχαν δύο επιλογές. Ή να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος ή να εκτελεστούν”, λέει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μαμουζίνι, 30 άνδρες από την πόλη Σαλαμίγια, ανατολικά της Μοσούλης, αρνήθηκαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να πολεμήσουν υπό το μαύρο λάβαρο. Οι τζιχαντιστές, με συνοπτικές διαδικασίες, τους εκτέλεσαν όλους δημοσίως.

Μέχρι πρότινος το Ισλαμικό Κράτος είχε βγάλει διαταγή η οποία έλεγε ότι όποιος δεν ήθελε να στρατολογηθεί θα μπορούσε να εξαγοράσει τη θητεία του πληρώνοντας 1.300 δολάρια.

Αυτό όμως πλέον άλλαξε. Οι μεγάλες απώλειες των τζιχαντιστών δεν τους επιτρέπουν… πολυτέλειες. Τώρα προβαίνουν σε υποχρεωτική θητεία και όποιος αρνείται να πολεμήσει εκτελείται.

Σχετικά άρθρα