Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει στους αμάχους να φύγουν από τη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει στους αμάχους να φύγουν από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κούρδοι, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε στο κουρδικό BasNews ότι το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε όλα τα τουριστικά γραφεία στη Μοσούλη.

Τα τουριστικά γραφεία εκτελούν και καθήκοντα ΚΤΕΛ και με αυτή την απόφαση το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εξασφαλίσει ότι κανένας κάτοικος της Μοσούλης δεν θα φύγει από την πόλη.

Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε στους κατοίκους να φύγουν από την πόλη. Εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν σχετική άδεια από τους εμίρηδες (οπλαρχηγούς) των τζιχαντιστών.

Επίσης, το BasNews γράφει ότι το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε και 60 κουρδικές οικογένειες στη Μοσούλη των οποίων η τύχη αγνοείται.

Οι οικογένειες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

Να αναφέρουμε εδώ ότι την Άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείριση απελευθέρωσης της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, από δυνάμεις του Ιράκ και Κούρδους Πεσμεργκά.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 αμαχητί, όταν οι ιρακινές δυνάμεις που την υπερασπίζονταν τράπηκαν σε φυγή δίχως να ρίξουν ούτε μια σφαίρα.

Σχετικά άρθρα