Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΔΝΤ εισέβαλε στην Ουκρανία και ζητά “μεταρρυθμίσεις” για να “σώσει” τη χώρα από πτώχευση!

Το ΔΝΤ εισέβαλε στην Ουκρανία και ζητά “μεταρρυθμίσεις” για να “σώσει” τη χώρα από πτώχευση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας γράψαμε ότι ο Σόιμπλε είναι έτοιμος “να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Ουκρανία, να της δώσει και δάνειο!” (τι καλός άνθρωπος). Και συμπληρώσαμε, ότι τους ετοιμάζουν μνημόνιο, τους άμοιρους Ουκρανούς, που έκαναν “επανάσταση”, να διώξουν τη Ρωσία, να πάνε στην αγκαλιά της Ευρώπης…

Μόνο που η αγκαλιά της Ευρώπης και της Δύσης θα αποδειχτεί πολύ σφιχτή για τους Ουκρανούς…

Πριν λαλήσει τρις, ήρθε το ΔΝΤ και άρχισε να ζητά από τους Ουκρανούς να κάνουν ό,τι έβαλαν κι εμάς να κάνουμε! Μάλιστα, ζητάνε από την ουκρανική ναζιστική κυβέρνηση να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, όπως κι εδώ, στη χώρα πειραματόζωο, μας πήγαν το πετρέλαιο θέρμανσης στα ύψη… Το πάρτι άρχισε στην Ουκρανία, πήγαν οι δανειστές να τους… σώσουν!

Αναλυτικά, η ουκρανική κυβέρνηση, που πραγματοποιεί επείγουσες διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να αποφύγει την πτώχευση της χώρας (σας θυμίζει κάτι αυτό;), ανακοίνωσε σήμερα την πώληση της πλειονότητας των 1.500 κυβερνητικών αυτοκινήτων, με στόχο να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

«Θα περάσουμε στην πρακτική που υιοθετείται σε ολόκληρο τον κόσμο — ένα αυτοκίνητο ανά υπουργείο» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Σλάπακ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα πωληθούν και οι θέσεις εργασίας των οδηγών, δυστυχώς, θα καταργηθούν» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση μετρά σήμερα 1.500 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτή 40 εκατομμύρια γρίβνα (3 εκατομμύρια ευρώ).

Το μέτρο, που δεν θα αποφέρει παρά ένα πολύ μικρό έσοδο σε σχέση με τις οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας, έχει πάντως μεγάλη συμβολική σημασία καθώς με αυτό η μεταβατική κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι έρχεται σε ρήξη με τον τρόπο λειτουργίας της προηγούμενης κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον οποίο καταγγέλλει, και αναζητεί τρόπους μείωσης των δημοσίων δαπανών προκειμένου να διευθετηθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας (σας θυμίζει κάτι αυτό;).

Ο Σλάπακ έχει εκτιμήσει σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια το ποσό που χρειάζεται μόνο για την αποπληρωμή των τρεχουσών δανειακών υποχρεώσεων της χώρας ως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσίευσε σήμερα το Ιντερφάξ, τα έσοδα του προϋπολογισμού έχουν υποστεί μείωση 4,2% τους δύο πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 2,5%. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιπτώσεων της κρίσης στην οικονομική δραστηριότητα το ότι τα έσοδα από τον φόρο προστιθέμενης αξίας έχουν βουλιάξει κατά 25%.

Μια αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφθασε χθες στο Κίεβο προκειμένου να καταλήξει σε ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενώ η Μόσχα έχει αναστείλει το δάνειο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σύναψε με την Ουκρανία το Δεκέμβριο, από το οποίο έχει εκταμιεύσει τα 3 δισεκ. δολάρια.

Το ΔΝΤ ζητεί επώδυνες μεταρρυθμίσεις από τις ουκρανικές αρχές (σας θυμίζει κάτι αυτό;), κυρίως την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά (σας θυμίζει κάτι αυτό σε εμάς με το πετρέλαιο;), ένα θέμα πολύ ευαίσθητο για τον πληθυσμό.

Καλώς το δέχτηκαν το ΔΝΤ οι Ουκρανοί… Τώρα θα καλοπεράσουν, τώρα θα νιώσουν στο πετσί τους πραγματικά τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και σύντομα θα παρακαλάνε τους Ρώσους να τους απελευθερώσουν από τις ναζιστικές συμμορίες, το ΔΝΤ και τη Γερμανία του Σόιμπλε…

Σχετικά άρθρα