Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λήξη συνομιλιών για την Ουκρανία – “Δεν υπάρχουν καλά νέα ακόμα”

Λήξη συνομιλιών για την Ουκρανία – “Δεν υπάρχουν καλά νέα ακόμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία, Φρανσουά Ολάντ,

Τερματίστηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μετέδωσαν την Πέμπτη τα πρακτορεία ειδήσεων RIA και Ιντερφάξ-Ουκρανία. Ωστόσο, η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες για την Ουκρανία συνεχίζονται στο Μινσκ.

Ένας ανταποκριτής του Ρόιτερς στις συνομιλίες δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο ότι οι συνομιλίες έχουν τελειώσει. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εξακολουθούν να βρίσκονται στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, επισήμανε ο ανταποκριτής. Πρόσθεσε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως “δεν υπάρχουν ακόμη καλά νέα” και πως οι Ρώσοι έχουν θέσει ορισμένους “απαράδεκτους όρους”. “Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη καλά νέα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα νέο. Η ελπίδα υπάρχει πάντα”, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως “οι όροι” που τίθενται από τους Ρώσους είναι “απαράδεκτοι”.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πάντως πως οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν στόχο να επιτύχουν μια κατάπαυση του πυρός στην περιφέρεια του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, εντός 48 ωρών.

Ένα έγγραφο, το οποίο είδε το Ρόιτερς κατά τις συνομιλίες του Μινσκ για την ουκρανική κρίση, δείχνει πως οι πλευρές μπορεί να συμφωνήσουν στον τερματισμό των μαχών στην ανατολική Ουκρανία με προϋποθέσεις μια κατάπαυση του πυρός που θα αρχίσει στις 14 Φεβρουαρίου, την απομάκρυνση των βαρέων όπλων και τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας.

Δεν είναι σαφές αν το έγγραφο, το οποίο βρέθηκε στο μέγαρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, είναι μια τελική συμφωνία, ένα έγγραφο συζήτησης ή κάποιου είδους σχέδιο. Φέρει τον τίτλο “Ένα πακέτο μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ”.

Στο έγγραφο ζητείται επίσης να υπάρξει πλήρης έλεγχος των συνόρων με τη Ρωσία από την Ουκρανία ως το τέλος του 2015 και να αποχωρήσουν τα ξένα όπλα και στρατεύματα.

Σχετικά άρθρα