Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 10 «κατασκόπους» στο Σινά

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 10 «κατασκόπους» στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Αποκεφαλισμός, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 10 άνδρες στη χερσόνησο του Σινά κατηγορούμενους ότι ήταν πράκτορες του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Το νέο φρικιαστικό έγκλημα των τζιχαντιστών αναρτήθηκε σε βίντεο στο διαδίκτυο, όπως έχουν κάνει και με τα προηγούμενα.

Το βίντεο δείχνει τζιχαντιστές της οργάνωσης Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, η οποία έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, να αποκεφαλίζουν τους άνδρες και στη συνέχεια να πετάνε τα άψυχα σώματά τους σε κάποιο δρόμο στο βόρειο Σινά.

Πριν τους αποκεφαλισμούς, οι κατηγορούμενοι αναγκάστηκαν να παραδεχτούν στην κάμερα ότι ήταν συνεργάτες της ισραηλινής Μοσάντ και του αιγυπτιακού στρατού.

Το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι η ομαδική εκτέλεση ήταν απάντηση στις καταστροφές σπιτιών από τον αιγυπτιακό στρατό στο βόρειο Σινά.

Στις 4 Ιανουαρίου, ο αιγυπτιακός στρατός ξεκίνησε την εκκένωση και την κατεδάφιση στη συνέχεια τουλάχιστον 1.200 σπιτιών κατά μήκος των συνόρων της Αιγύπτου, στη χερσόνησο του Σινά, με τη Γάζα. Ο στρατός της Αιγύπτου καταστρέφει αυτά τα σπίτια, που είναι χτισμένα κοντά ή ακόμα και ακριβώς δίπλα στα σύνορα, ώστε να φτιάξει μια ζώνη ασφαλείας φάρδους ενός χιλιομέτρου.

Αυτό γίνεται ώστε να μην μπορούν οι ισλαμιστές της Χαμάς να εισέρχονται στο αιγυπτιακό έδαφος ή να κάνουν λαθρεμπόριο όπλων με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα