Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν οι Κούρδοι Πεσμεργκά να γίνουν επαγγελματικός στρατός

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν οι Κούρδοι Πεσμεργκά να γίνουν επαγγελματικός στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί, Πεσμεργκά,

Το αρμόδιο υπουργείο Πεσμεργκά, στην αυτόνομη επικράτεια του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, σαν να λέμε το Υπουργείο Αμύνης των Κούρδων του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά δεν θα περιοριστεί σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν, σύμφωνα με τις κουρδικές Αρχές, να μετατρέψουν τους Πεσμεργκά σε επαγγελματικό στρατό.

“Εκτός από την αποστολή πολεμικού υλικού, εξοπλισμό των Πεσμεργκά και την αποστολή αεροπορικών επιδρομών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να βοηθήσουν τις δυνάμεις των Πεσμεργκά να γίνουν επαγγελματικός στρατός, όμοιος με τους τακτικούς στρατούς των αναπτυγμένων χωρών, μέσα από στρατιωτική εκπαίδευση και εξειδίκευση”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Πεσμεργκά Χαλγκόρντ Χικμάτ (Halgord Hikmat) στο BasNews.

Ο κ. Χικμάτ δεν προσδιόρισε πότε θα αρχίσει η εκπαίδευση των Κούρδων Πεσμεργκά από Αμερικανούς ειδικούς και αξιωματικούς.

Είχε προηγηθεί ο Κούρδος Πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι Πεσμεργκά θα πάψουν να είναι ένοπλα σώματα υπό τον έλεγχο των κουρδικών πολιτικών κομμάτων και ότι θα μετατρέπονταν σε επαγγελματικό εθνικό στρατό των Κούρδων του Ιράκ.

Τους τελευταίους μήνες, οι Κούρδοι Πεσμεργκά είναι η μόνη αξιόμαχη δύναμη στο Ιράκ που μάχεται με αποτελεσματικότητα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, εκτός από τις ΗΠΑ, τους Κούρδους Πεσμεργκά εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί.

Σχετικά άρθρα