Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: 34,8 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης

Ισπανία: 34,8 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Λιτότητα, Μαριάνο Ραχόι, Φορολογία,

Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Προϋπολογισμού στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Ισπανίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν σχεδόν 34,8 δισεκατομμύρια ευρώ μετά την έναρξη το 2012 μέσω ενός προγράμματος με σκοπό την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Το περασμένο έτος οι φορολογικές αρχές συγκέντρωσαν 12,3 δισεκ. ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 12,5% σε σύγκριση με το 2013, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται πως πρόκειται για «ένα ιστορικό ρεκόρ».

Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ενέτεινε τις προσπάθειες της να καταπολεμήσει τη φορολογική απάτη μετά τα τέλη του 2011, όταν η Ισπανία βυθιζόταν στην οικονομική κρίση και κατέγραφε ένα διογκούμενο δημόσιο έλλειμμα, εν μέσω της εφαρμογής ενός ευρέος προγράμματος λιτότητας.

Η ισπανική κυβέρνηση αύξησε έκτοτε τους φορολογικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα απαγόρευσε τις πληρωμές και τις συναλλαγές σε μετρητά από τις επιχειρήσεις άνω των €2.500. Παράλληλα, θέσπισε έναν πιο αυστηρό φορολογικό κώδικα, ο οποίος προβλέπει πιο βαριά πρόστιμα για τους φορολογικούς παραβάτες.

Σχετικά άρθρα