Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιγότεροι οι διαδηλωτές ενάντια στο Ισλάμ στη Δρέσδη

Λιγότεροι οι διαδηλωτές ενάντια στο Ισλάμ στη Δρέσδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pegida, Αδόλφος Χίτλερ, Γερμανία, Δρέσδη, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Λουτς Μπάχμαν, Μουσουλμάνοι,

Περίπου 2.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γερμανικής αστυνομίας, συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας στην 14η συγκέντρωση του γερμανικού κινήματος εναντίον του Ισλάμ PEGIDA στη Δρέσδη, στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, μια κινητοποίηση η συμμετοχή στην οποία ήταν σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με εκείνες που είχαν ακολουθήσει την εμφάνιση του.

Αλλά το PEGIDA παράλληλα υπέστη φθορά, καθώς έχασε την 21η Ιανουαρίου τον ηγέτη του Λουτς Μπάχμαν, μετά την δημοσίευση στον Τύπο φωτογραφιών στις οποίες εικονιζόταν με κούρεμα και μουστάκι α λα Αδόλφος Χίτλερ και την αποκάλυψη διαφόρων ξενοφοβικών δηλώσεων τις οποίες είχε κάνει.

Πέντε άλλοι ηγέτες του ακροδεξιού αυτού κόμματος παραιτήθηκαν μία εβδομάδα αργότερα, απηυδισμένοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, από την προσωπολατρεία στις τάξεις του κινήματος αυτού.

Το σχίσμα στους κόλπους της οργάνωσης είχε αποτέλεσμα να γίνει χθες μια διαδήλωση «για την άμεση δημοκρατία», χωρίς αναφορά στο Ισλάμ, χθες Κυριακή στη Δρέσδη, στην οποία κάλεσε η πρώην εκπρόσωπος του PEGIDA, η Κατρίν Έρτελ. Μόλις 500 άνθρωποι συμμετείχαν.

Εξάλλου η αποδυνάμωση του κινήματος αυτού είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται την 30ή Ιανουαρίου και τη συγκέντρωση στη Λειψία, πολύ κοντά στη Δρέσδη. Το LEGIDA, που παρουσιάζεται ως το τοπικό παράρτημα του PEGIDA, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά 1.500 διαδηλωτές, από 15.000 την 21η Ιανουαρίου.

Αλλά και οι κινητοποιήσεις εναντίον του PEGIDA εμφανίστηκαν να αποκλιμακώνονται, καθώς δεν προσέλκυσαν παρά 400 διαδηλωτές σήμερα το βράδυ στη Δρέσδη. Την 12η Ιανουαρίου είχαν βγει στους δρόμους σχεδόν 100.000 άνθρωποι για να καταγγείλουν την ισλαμοφοβία.

Σχετικά άρθρα