Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.000 μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ενάντια στην απεικόνιση του Μωάμεθ

1.000 μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ενάντια στην απεικόνιση του Μωάμεθ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Ισλαμιστές, Μουσουλμάνοι, Ντέιβιντ Κάμερον,

Την Κυριακή, τουλάχιστον 1.000 Βρετανοί Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο κέντρο του Λονδίνου ενάντια στην «προσβλητική απεικόνιση» του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo. Το πλήθος των Μουσουλμάνων συγκεντρώθηκε κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, όπως «Ξεσηκωθείτε για τον Προφήτη».

Η εκδήλωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την φονική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo όπου από τα πυρά δύο ενόπλων ισλαμιστών σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης της Κυριακής καταδίκασαν τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά είπαν ότι η γαλλική εφημερίδα δεν θα πρέπει να δημοσιεύει γελοιογραφίες του Προφήτη. Οι ιμάμηδες αλλά και το πλήθος που ήταν στη συγκέντρωση προσευχήθηκαν και παρέδωσαν μια διαδικτυακή επιστολή στο γραφείο του Κάμερον την οποία είχαν υπογράψει πάνω από 100.000 Μουσουλμάνοι.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Μουσουλμανικό Φόρουμ Δράσης και κατήγγειλε εκείνους που αναρτούν ή δημοσιεύουν γελοιογραφίες του προφήτη, αποκαλώντας τους «προσβολή για τους κανόνες της πολιτισμένης κοινωνίας». Μια ομάδα περίπου 10 ακροδεξιών διαδηλωτών που βρέθηκε κοντά επιχείρησε να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Σχετικά άρθρα