Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκόπια,

Σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, για τις 27 Απριλίου, προχωρούν τα Σκόπια μετά τη διάλυση της Βουλής της χώρας, την Τετάρτη.

Υπέρ της διάλυσης της Βουλής ψήφισαν και οι 117 βουλευτές που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Την πρόταση για τη διάλυση της Βουλής κατέθεσε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, μετά την απόρριψη της πρότασής του από το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, ευρείας αποδοχής και συναίνεσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του DUI Νετζάτι Γιακούπι, αιτιολογώντας την πρόταση του κόμματος για τη διάλυση της Βουλής, ανέφερε ότι η απόρριψη της πρότασης του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, είναι χαρακτηριστική της έλλειψης πολιτικής ωριμότητας στη χώρα και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να σχηματιστεί, μετά τις εκλογές, μία κυβέρνηση η οποία θα επαναφέρει την ΠΓΔΜ στο δρόμο των πολιτικών μεταρρυθμίσεων και θα ενδυναμώσει την προοπτική ένταξής της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε ότι «σηκώνει το γάντι» στο DUI και αποδέχεται την πρόταση για διάλυση της Βουλής και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του κόμματος του Αλί Αχμέτι για κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Σχετικά άρθρα