Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία συνέλαβε τον πρώτο Τούρκο μέλος στο Ισλαμικό Κράτος

Η Τουρκία συνέλαβε τον πρώτο Τούρκο μέλος στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα ύποπτο για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα είναι η πρώτη σύλληψη Τούρκου πολίτη ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας που ονομάζεται Μουσά Γκοκτάς (Musa Goktas) από την Άγκυρα, πέρασε παράνομα τα σύνορα με τη Συρία τον Οκτώβριο έχοντας μαζί του και τους δύο 15χρονους δίδυμους γιους του, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Συνελήφθη ενώ επέστρεφε στην Άγκυρα στα τέλη Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας σε λεωφορείο στην νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Ράντικαλ, ο Γκοκτάς επέστρεφε στην Τουρκία για να πουλήσει το σπίτι του, να τακτοποιήσει τα χρέη του, να πάρει τη γυναίκα του και να επιστρέψουν μαζί στη Συρία.

Ωστόσο, εν αγνοία του, εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η σύζυγός του, η οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο άνδρας της είχε απαγάγει τα αγόρια τους και τα εξανάγκασε να τον ακολουθήσουν στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία για να ενταχθούν στην οργάνωση.

“Ήθελα να ζήσω σύμφωνα με την πίστη μου και ήθελα να ενταχθώ στο Ισλαμικό Κράτος με το οποίο ταυτίζομαι επειδή ασκούν τη θρησκεία μας”, είπε ο Γκοκτάς στην κατάθεσή του.

Ο 38χρονος Τούρκος και τα δύο του αγόρια εγκαταστάθηκαν σε περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, όπου προσλήφθηκαν από την οργάνωση ως μάγειρες, με μηνιαίο μισθό 90 δολάρια ή 79 ευρώ ο καθένας.

Ο Γκοκτάς προφυλακίστηκε μέχρι να γίνει η δική του.

Παράλληλα, σε μια άλλη υπόθεση, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι συνέλαβε 4 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Ωστόσο, πέρα από αυτή τη γενική και αόριστη ανακοίνωση, δεν δόθηκαν άλλα στοιχεία.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί από τα δυτικά Μέσα ότι α) κάνει τα στραβά μάτια στο Ισλαμικό Κράτος, β) νοσηλεύει τραυματίες τζιχαντιστές στα νοσοκομεία της, γ) αφήνει ξένους εθελοντές να χρησιμοποιούν το έδαφός της ως πέρασμα για τη Συρία ώστε να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, δ) εξοπλίζει το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο με ελαφρά όπλα αλλά και με πυροβολικό και άρματα μάχης, ε) ότι η κυβέρνηση των ισλαμιστών της Τουρκίας βρίσκονται ουσιαστικά πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.

Επισήμως η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι 700 Τούρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμάνε υπό τη σημαία του. Ανεπίσημες πηγές ανεβάζουν σε περισσότερους από 2.000 τους Τούρκους που πολεμάνε ως τζιχαντιστές, αν και πολλοί έχουν σκοτωθεί.

Επίσης, η τουρκική αστυνομία έχει παραδεχτεί ότι τουλάχιστον 3.000 Τούρκοι πολίτες είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους εντός της Τουρκίας και αποτελούν πυρήνες έτοιμους να χτυπήσουν στόχους εάν διαταχθούν.

Βίντεο και φωτογραφίες, που έχει δημοσιεύσει και το Tribune στο παρελθόν, έχουν αποδείξει ότι το Ισλαμικό Κράτος συνεργάζεται με το Τουρκικό και ενίοτε γίνονται κάποιες “συλλήψεις” για τα μάτια του κόσμου.

Σχετικά άρθρα