Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πρώτες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο μετά από 6 μήνες

Οι πρώτες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο μετά από 6 μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κούβα, Φιντέλ Κάστρο,

Η επίσημη εφημερίδα “Γκράνμα” και άλλα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη Δευτέρα το βράδυ τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο, η κατάσταση της υγείας του οποίου αποτέλεσε τις τελευταίες εβδομάδες αντικείμενο επίμονων φημών.

“Ο Φιντέλ είναι ένα εξαιρετικό ον” είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται στην “Γκράνμα” και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, συνοδευόμενο από πολλές φωτογραφίες από μια συνάντηση ανάμεσα στον 88χρονο πατέρα της κουβανικής επανάστασης και τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών Ράντι Περντόμο Γκαρσία.

Στις φωτογραφίες αυτές, ο Φιντέλ Κάστρο εικονίζεται με μπλε αθλητική φόρμα να συζητάει με τον Περντόμο Γκαρσία υπό το βλέμμα της συντρόφου του, της Ντάλια Σότο ντελ Βάγε.

Στο άρθρο που συνοδεύει τις φωτογραφίες και υπογράφεται από τον φοιτητικό ηγέτη, αποκαλύπτεται πως οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στη διάρκεια μιας συνάντησης στις 23 Ιανουαρίου στην κατοικία του πρώην αρχηγού του κράτους στη δυτική Αβάνα.
Η δημοσίευση αυτή γίνεται τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του “Κομαντάντε”, ο οποίος δεν έχει εμφανισθεί δημοσίως εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αποτελεί αντικείμενο επίμονων φημών. Οι τελευταίες δημοσιευμένες φωτογραφίες του χρονολογούνταν από τον Αύγουστο του 2014.

Η σιωπή του τη στιγμή της ανακοίνωσης για το ξεπάγωμα των σχέσεων με τις ΗΠΑ, στις 17 Δεκεμβρίου, και στη συνέχεια, όταν επέστρεψαν στη χώρα κουβανοί πράκτορες που απελευθερώθηκαν από την Ουάσιγκτον, είχε προκαλέσει πολυάριθμες εικασίες, οι οποίες αναμεταδόθηκαν ευρύτατα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως στα τέλη Ιανουαρίου, οι κουβανικές αρχές είχαν προβεί σε μια πρώτη διάψευση των φημών δημοσιεύοντας μια επιστολή του Φιντέλ Κάστρο που απευθυνόταν σ’ αυτή την ίδια φοιτητική ομοσπονδία.

Στην επιστολή αυτή, ενέκρινε εμμέσως την προσέγγιση με τις ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας πάντως τη δυσπιστία του έναντι του παλιού εχθρού του και διευκρινίζοντας πως δεν έχει “ανταλλάξει ούτε λέξη” με τους αμερικανούς αξιωματούχους.

Σχετικά άρθρα