Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Ο Τσίπρας συναντά τον Πρόεδρο της Κύπρου

Κύπρος: Ο Τσίπρας συναντά τον Πρόεδρο της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Λευκωσία, Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στο επίκεντρο των επαφών των δύο ανδρών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θέματα οικονομίας καθώς και διμερή και διεθνή ζητήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα από τις επαφές του στην Κύπρο. Ανέφερε ότι θα διεξαχθεί ανοικτός και ειλικρινής διάλογος για το πώς αντιμετωπίζονται τα διάφορα θέματα και κυρίως το κυπριακό, ενώ τόνισε ότι η επίσκεψή του σηματοδοτεί τη νέα αρχή της ενισχυμένης συνεργασίας Λευκωσίας – Αθήνας.

Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι διαφορετικά τα δεδομένα και οι πολιτικές που ακολούθησαν η Κύπρος και η Ελλάδα, εξέφρασε, όμως, την ελπίδα όπως ο διάλογος της Ελλάδας με τους δανειστές της θα έχει θετική κατάληξη, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επωφεληθεί και η Κύπρος.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με δύο ή τρεις μη κυβερνητικές δικοινοτικές οργανώσεις, οι οποίες ασχολούνται με το Κυπριακό.

Σχετικά άρθρα