Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 80% της Κομπάνι είναι ερείπια μετά από 133 ημέρες πολιορκίας

Το 80% της Κομπάνι είναι ερείπια μετά από 133 ημέρες πολιορκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Ο επικεφαλής του καντονιού της Κομπάνι, Ανγουάρ Μουσλίμ, ανακοίνωσε ότι το 80% των κτιρίων της κουρδικής πόλης Κομπάνι καταστράφηκαν από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στις 133 ημέρες που κράτησε η πολιορκία.

Μιλώντας στο BasNews ο ίδιος είπε: “Αφού το μηχανικό καθαρίσει την πόλη από τις νάρκες, βόμβες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που “φύτεψε” το Ισλαμικό Κράτος οι κάτοικοι της πόλης θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Ωστόσο, πέρα από τα εκρηκτικά θα πρέπει να καθαρίσουμε την πόλη και από όλα τα πτώματα που έχουν θαφτεί κάτω από μπάζα”.

“Ως πρώτο βήμα θα επιτρέψουμε στους νέους να επιστρέψουν στην Κομπάνι με τον όρο να καταταγούν στον στρατό και στις διοικητικές υπηρεσίες. Θα χρειαστούν οι νέοι ώστε να ανοικοδομήσουμε την πόλη και στην παροχή υπηρεσιών που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την επιστροφή των κατοίκων”.

Ως στρατό εννοεί τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία του YPG/YPJ και ως διοικητικές υπηρεσίες, τις αυτόνομες των Κούρδων της Συρίας.

Σε ό,τι αφορά την ανοικοδόμηση της Κομπάνι, ο Μουσλίμ είπε: “Έχουμε σχηματίσει μια επιτροπή ανοικοδόμησης από ειδικούς οι οποίοι θα ασχοληθούν με το πώς θα σχεδιαστεί και θα ανοικοδομηθεί η πόλη. Η ίδια επιτροπή θα αναζητήσει και οικονομική βοήθεια από φιλανθρωπικούς οργανισμούς”.

Ο Μουσλίμ κάλεσε και τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Κομπάνι και στην επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους.

“Αυτή η πόλη υπερασπίστηκε την ανθρωπότητα ενάντια στην πιο αδίστακτη τρομοκρατική οργάνωση του πλανήτη”, είπε ο Μουσλίμ.

Σχετικά άρθρα