Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Άγνωστη η τύχη του Ιορδανού πιλότου και του Ιάπωνα δημοσιογράφου

Ισλαμικό Κράτος: Άγνωστη η τύχη του Ιορδανού πιλότου και του Ιάπωνα δημοσιογράφου

Οι διαπραγματεύσεις με το Ισλαμικό Κράτος που απειλεί να εκτελέσει τον Ιορδανό πιλότο και τον Ιάπωνα δημοσιογράφο που κρατά έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε υφυπουργός της ιαπωνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ακόμη περιμένει πληροφορίες για την κατάσταση των δύο ομήρων.

Οι συζητήσεις “είναι σε αδιέξοδο”, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιασουχίντε Νακαγιάμα από το Αμάν όπου βρίσκεται για να συντονίσει τις ενέργειες του Τόκιο με εκείνες της Ιορδανίας.

“Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε και να αναλύουμε τις πληροφορίες”, πρόσθεσε ο Νακαγιάμα, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο NHK.

Από το Τόκιο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Χιροσίγκε Σέκο, που είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, τόνισε ότι οι Αρχές περιμένουν ακόμη πληροφορίες για την τύχη του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο.

Μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός μηνύματος, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει δώσει άλλα σημεία.

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ότι θα σκοτώσει τον Ιάπωνα δημοσιογράφο και τον Ιορδανό πιλότο Μάαζ Αλ Κασάσμπεχ εάν το Αμάν δεν απελευθερώσει την Ιρακινή τζιχαντίστρια Σατζίντα αλ Ρισάουι που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα βομβιστικών επιθέσεων το 2005.

Η Ιορδανία δηλώνει έτοιμη να απελευθερώσει την Ρισάου αλλά ζητά αποδείξεις ότι οι δύο όμηροι είναι εν ζωή. Τέτοιες αποδείξεις δεν έχουν παρασχεθεί και το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών έληξε πριν από 36 ώρες.

Σχετικά άρθρα