Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε έτοιμος για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε έτοιμος για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν,

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαμήνυσε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα “λυσσασμένα σκυλιά”, αναφερόμενος προφανώς στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περί της πιθανής κατάρρευσης του καθεστώτος του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια ναυτικής και αεροπορικής άσκησης, είπε:

“…δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα λυσσασμένα σκυλιά που γαυγίζουν ανοιχτά ότι θα οδηγήσουν (το καθεστώς) σε κατάρρευση, εισάγοντας “αλλαγές” στο σοσιαλιστικό σύστημα, το οποίο ο λαός μας θεωρεί πιο ακριβό και από την ίδια του τη ζωή”.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη “για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο”.

Στις 22 Ιανουαρίου, σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην πιθανότητα κατάρρευσης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα είναι “η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις” αλλά τελικά το Ίντερνετ “θα διεισδύσει στη χώρα αυτή” και “θα δούμε αυτού του είδους το καθεστώς να καταρρέει”, υποστήριξε.

Σχετικά άρθρα