Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ελληνικό «μενού» το δείπνο Ολάντ – Μέρκελ – Σουλτς

Με ελληνικό «μενού» το δείπνο Ολάντ – Μέρκελ – Σουλτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Μάρτιν Σουλτς, Στρασβούργο, Φρανσουά Ολάντ,

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το ανεπίσημο δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο Στρασβούργο.

Βασικό θέμα συζήτησης των Ευρωπαίων ηγετών είναι το ζήτημα της Ελλάδας , αλλά και οι γαλλογερμανικές σχέσεις και το μέλλον της Ευρώπης.

Οι δύο ηγέτες, τους οποίους προσκάλεσε στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή τους στο εστιατόριο «Zuem Ysehuet», το οποίο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ολάντ και η Μέρκελ , που κάθισαν μαζί με τον Σουλτς και τους μεταφραστές τους, συζητούν, όπως διευκρίνιζαν πηγές του Γάλλου προέδρου, τις ευρωπαϊκές προοπτικές, την ασφάλεια, την τρομοκρατία, καθώς επίσης και την Ουκρανία.

Οι πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα βρίσκονται σίγουρα στο κυρίως «μενού» των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς άλλωστε γι αυτές και τις προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα τους ενημερώσει την επομένη της επίσκεψης του στην Αθήνα, ο Μάρτιν Σουλτς.

«Πρόκειται για ένα ανεπίσημο δείπνο, δεν θα υπάρχει ημερήσια διάταξη, ούτε συμπεράσματα, ούτε δηλώσεις», ανέφεραν πηγές προσκείμενες στη γαλλική προεδρία.

Σχετικά άρθρα