Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αφρική, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Τζιχαντιστές,

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας ενάντια στις δυνάμεις της Μπόκο Χαράμ που κατέχουν την πόλη Μάλαμ Φατόρι στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης και κράτησε πολλές ώρες στην προσπάθεια της πολεμικής αεροπορίας να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή στους τζιχαντιστές.

Μέσα ενημέρωσης της Νιγηρίας μετέδωσαν ότι κάποια πολεμικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση προέρχονταν από το γειτονικό Τσαντ, ο πρόεδρος του οποίου Ιντρίς Ντεμπί έχει δεσμευτεί να πολεμήσει τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τυχόν θύματα.

Άγνωστο είναι επίσης αν οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ βρίσκονταν μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Η τηλεφωνική σύνδεση στις περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές συχνά είναι εκτός λειτουργίας, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την επικοινωνία με τους κατοίκους.

Ο κίνδυνος η τζιχαντιστική και σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος Μπόκο Χαράμ να απλώσει τα πλοκάμια της στις χώρες της ευρύτερης περιοχής έκανε το Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα να εντείνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους με τη Νιγηρία ώστε να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές που πλέον τους απειλούν όλους.

Σχετικά άρθρα