Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες από πύραυλο της Χεζμπολάχ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες από πύραυλο της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ,

Δύο στρατιώτες του Ισραήλ σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσε την Τετάρτη η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου εναντίον περιπόλου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.

“Νωρίτερα σήμερα ένας αντιαρματικός πύραυλος έπληξε ένα (στρατιωτικό) όχημα σκοτώνοντας δύο στρατιώτες” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης η ζωή των επτά τραυματιών δεν κινδυνεύει.

Η ανακοίνωση του θανάτου των δύο στρατιωτών καθυστέρησε επί πολλές ώρες, ώστε να ενημερωθούν πρώτα οι οικογένειές τους.

Μετά το μεθοριακό επεισόδιο, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ τόνισε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη “στην απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας” του ΟΗΕ, με την οποία έληξε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ το 2006.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Λιβάνου η κυβέρνηση της χώρας ανησυχεί για την επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα, ενώ ο Σαλάμ επέκρινε το Ισραήλ ότι προκαλεί την κλιμάκωση της έντασης.

Το Ισραήλ με τη σειρά του κατέστησε σαφές στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθεί, μετά την ανταλλαγή πυρών με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, στη μεθόριο του νοτίου Λιβάνου.

“Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει απαθές ενώ η Χεζμπολάχ θα βάζει στο στόχαστρο Ισραηλινούς”, ανέφερε ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Ρον Πρόζορ, σε επιστολή του που απευθυνόταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
“Το Ισραήλ δεν πρόκειται να αποδεχτεί επιθέσεις στο έδαφός του και θα ασκήσει το δικαίωμά του να αμυνθεί και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τον πληθυσμό του”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

Στην επιστολή του, που παραδόθηκε και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο Πρόζορ καλεί επίσης τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας “να καταδικάσουν δημοσίως και χωρίς επιφυλάξεις τη Χεζμπολάχ”.

Σχετικά άρθρα