Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

2,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να δημιουργήσει το «πακέτο Γιούνκερ»

2,1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να δημιουργήσει το «πακέτο Γιούνκερ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, Εργασία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Θέσεις Εργασίας,

Στη δημιουργία 2,1 εκατ. νέων θέσεων εργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει «πακέτο Γιούνκερ», που προβλέπει επενδύσεις ύψους 315 δισ. ευρώ.

Όπως εκτιμά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), το πακέτο που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη, θα μπορούσε να μειώσει την ανεργία στην Ε.Ε. κατά σχεδόν 1 εκατοστιαία μονάδα ως τα μέσα του 2018.

Ωστόσο η ΔΟΕ σημειώνει ότι εάν το τριετές αυτό σχέδιο, αποτύχει να προσελκύσει και να μοχλεύσει ιδιωτικές επενδύσεις, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ενδέχεται να μην υπερβεί τις 400.000, κάτι που σημαίνει πως θα ωφελήσει ελάχιστους από τους 23 εκατ. ανέργους στην Ευρώπη, επισήμανε ο Ρέιμοντ Τόρες, επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας της ΔΟΕ, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η κατανομή είναι το κλειδί και τα κεφάλαια δεν πρέπει να εκτραπούν από τις χώρες και τους τομείς που τα χρειάζονται περισσότερο, ανέφερε ακόμη η ΔΟΕ.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχει επενδύσει πολύ περισσότερο στην Αυστρία, μια χώρα με ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό ανεργίας, από ό,τι στην Πορτογαλία, τόνισε ο Τόρες, ενώ έχει επίσης επενδύσει πολύ μεγαλύτερο μέρος των διαθεσίμων κεφαλαίων της σε κράτη εκτός της ΕΕ από ό,τι στην Ελλάδα.

«Επομένως ελπίζω ότι στο οριστικό σχέδιο που θα υιοθετηθεί θα ληφθεί πολύ περισσότερο υπόψη η κατανομή κατά χώρα των κεφαλαίων, και ειδικά ότι οι χώρες με την πιο υψηλή ανεργία θα λάβουν περισσότερα», ανέφερε ακόμα.

Το «ποσοστό ανεργίας ξεπερνούσε το 23% στην Ισπανία και το 25% στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2014», ενώ «τρία χρόνια νωρίτερα, οι δύο χώρες κατέγραφαν ποσοστό ανεργίας 8%», επισήμαναν οι συγγραφείς της έρευνας της ΔΟΕ, κρίνοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας αποτέλεσαν αποτυχία.

Σχετικά άρθρα