Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Κούρδο Πεσμεργκά αξιωματικό

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Κούρδο Πεσμεργκά αξιωματικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Στις 25 Ιανουαρίου το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε έναν από τους 30 Κούρδους Πεσμεργκά αξιωματικούς που αιχμαλωτίστηκαν κοντά στη Μοσούλη όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν αυτή την πόλη του βόρειου Ιράκ πριν 6 μήνες.

Το BasNews επιβεβαιώνει ότι ο Πεσμεργκά αξιωματικός ονομάζεται Χιουτζάμ Σούρτσι (Hujam Surchi).

Οι 30 Κούρδοι αξιωματικοί κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και έξι μήνες, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014. Οι Κούρδοι αξιωματικοί αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές όταν επιστρέφοντας στα κουρδικά εδάφη από τη Μοσούλη έχασαν τον δρόμο τους και έπεσαν σε ενέδρα των τζιχαντιστών.

Ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Κούρδο αξιωματικό είναι επίσης Κούρδος. Ονομάζεται Μοφάγκ Ασάαντ Ασκαντάρ (Mofaq Asa’ad Askandar), από την κουρδική φυλή Ζεμπάρι.

Ο Ασκαντάρ και τα δύο του αδέλφια εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος όταν η Μοσούλη καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές τον Ιούνιο. Ήταν ήδη μέλη κουρδικού ισλαμιστικού κόμματος, πράγμα που τους οδήγησε να γίνουν δοσίλογοι και προδότες του λαού και της πατρίδας τους.

Τα δύο αδέλφια του Ασκαντάρ σκοτώθηκαν σε μάχες από τους Κούρδους Πεσμεργκά σε μάχες στο βόρειο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα