Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Αποκλείει ρήξη ανάμεσα στην Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση

Μοσκοβισί: Αποκλείει ρήξη ανάμεσα στην Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πιέρ Μοσκοβισί, Φρανσουά Ολάντ,

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο γαλλικό δίκτυο France Info, διεμήνυσε ότι «Θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός αμοιβαίου διαλόγου που λαμβάνει υπόψιν τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναληφθεί».

«Oι μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, η Ελλάδα κατέβαλε προσπάθειες, και η χώρα πρέπει να δει τα αποτελέσματα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, «η Ελλάδα ήδη ανακάμπτει. Πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθεια μαζί για μια δυνατή Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

«Η Κομισιόν είναι έτοιμη να εργαστεί με τη νέα κυβέρνηση» πρόσθεσε ο γάλλος επίτροπος.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien απέκλεισε οποιαδήποτε ρήξη ανάμεσα στην Κομισιόν και τη νέα ελληνική κυβέρνηση ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Tονίζει ότι “η Επιτροπή βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζήτημα, από την άποψη αυτή, να υπάρξει ρήξη”.

“Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας”, εξηγεί ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο επίτροπος διαβεβαιώνει επίσης πως “η Επιτροπή και η ΕΕ είναι διατεθειμένες να έχουν λιγότερο παρεμβατικές ανταλλαγές απ’ ό,τι στο παρελθόν, πιο ευέλικτες μορφές συνεργασίας” με την Αθήνα.

“Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ”, συνοψίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχετικά άρθρα