Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο εκτέλεσε αστυνομικό

Το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο εκτέλεσε αστυνομικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο, που εκπροσωπείται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για την εκτέλεση ενός Αιγυπτίου αστυνομικού (κεντρική εικόνα), που είχε απαχθεί σε περιοχή στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά και εντοπίστηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η οργάνωση που το όνομά της σημαίνει στα αραβικά «οι υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ» έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από μέλη της Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς στο Twitter, εμφανίζονται τζιχαντιστές ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπα καλυμμένα, που είναι οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετών, να σταματούν αυτοκίνητα στο δρόμο και να αιχμαλωτίζουν τον αρχηγό της αστυνομίας.

Η κάμερα καταγράφει το πρόσωπο του αστυνομικού, εκείνος λέει το όνομά του και το επάγγελμά του, προτού τον εκτελέσουν μακριά από τον φακό.

Ο στρατός ανακοίνωσε την 13η Ιανουαρίου ότι εντόπισε το πτώμα του αστυνομικού, τον οποίο είχαν απαγάγει λίγες ημέρες νωρίτερα κοντά στην πόλη Ράφα, στη σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι προβαίνουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του πρώην ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους.

Σχετικά άρθρα