Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μόνο το 5% των κουρδικών εδαφών στο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μόνο το 5% των κουρδικών εδαφών στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Κούρδος αξιωματούχος του Ιράκ δήλωσε ότι οι Πεσμεργκά συνεχίζουν να προελαύνουν και να εκκαθαρίζουν τα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν από το Ισλαμικό Κράτος, με τους τζιχαντιστές πλέον να κατέχουν μόνο ένα μικρό ποσοστό των κουρδικών εδαφών.

Ο Ανγουάρ Χατζί Οθμάν (Anwar Haji Othman), αναπληρωτής υπουργός των Πεσμεργκά, είπε στο BasNews ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις τους μέχρι όλα τα κουρδικά εδάφη στο Ιράκ απελευθερωθούν από το Ισλαμικό Κράτος.

“Μόνο το 5% της κουρδικής γης βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και ευελπιστούμε ότι οι περιοχές αυτές θα εκκαθαριστούν από τους τζιχαντιστές το συντομότερο”, είπε ο Οθμάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιχειρήσεις των Πεσμεργκά στα δυτικά της Μοσούλης επιταχύνουν την καταστροφή των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

“Τώρα οι Πεσμεργκά ελέγχουν την εθνική οδό μεταξύ της Μοσούλης και της Ταλ Αφάρ και της Συρίας, πράγμα που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δεν θα μπορεί να μετακινεί πλέον τις δυνάμεις του με την ταχύτητα που το έκανε στο παρελθόν”.

Στις πρόσφατες μάχες οι τζιχαντιστές έχασαν 200 άνδρες, μεταξύ των οποίων και δύο σημαντικούς εμίρηδες (οπλαρχηγούς) και ακόμα 21 επιφανείς τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα