Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολεμικό Ανακοινωθέν: 25 νεκροί τζιχαντιστές στην Κομπάνι

Πολεμικό Ανακοινωθέν: 25 νεκροί τζιχαντιστές στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σε πολεμικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του YPG, της κουρδικής αριστερής πολιτοφυλακής που μάχεται στη Συρία και υπερασπίζεται την πόλη Κομπάνι, αναφέρεται ότι οι Κούρδοι πολιτοφύλακες συνεχίζουν τις εκκαθαρίσεις τζιχαντιστών στο κέντρο της Κομπάνι, ενώ κουρδικές δυνάμεις απελευθερώνουν χωριά που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος νότια και δυτικά της πολιορκημένης πόλης.

Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μέσα στην Κομπάνι, οι Κούρδοι σκότωσαν 18 τζιχαντιστές, εκ των οποίων 9 νεκροί πέρασαν στην κατοχή των Κούρδων. Επίσης οι Κούρδοι πήραν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων από τους τζιχαντιστές ως λάφυρα.

Ακόμα 5 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Κομπάνι σε μάχη μεταξύ της 48ης οδού και του λόφου Μιστενούρ.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι του YPG είχαν 2 νεκρούς.

Μαχητές και μαχήτριες του YPG/YPJ επιτέθηκαν και σε κουρδικά χωριά που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Μάχη δόθηκε στο χωριό Τερμίκ, 2 χιλιόμετρα νότια της Κομπάνι, το οποίο και απελευθερώθηκε. Οι τζιχαντιστές έχασαν 2 άνδρες και 5 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το πολεμικό ανακοινωθέν, συνολικά 25 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις μάχες με τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Κομπάνι.

Σχετικά άρθρα