Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημαίες του Κουρδιστάν υψώθηκαν στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη

Σημαίες του Κουρδιστάν υψώθηκαν στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Άγνωστοι κατέβασαν τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους από κτίρια μέσα στη Μοσούλη και τις αντικατέστησαν με σημαίες του Κουρδιστάν και του Ιράκ.

Ο αξιωματούχος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος Σαΐντ Μαμουζίνι (Saed Mamuzini) είπε στο BasNews: “Την Παρασκευή πολίτες άρχισαν να κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες και να αναρτούν τις σημαίες του Ιράκ και του Κουρδιστάν σε τουλάχιστον δέκα συνοικίες της Μοσούλης”.

“Τέσσερις από τις συνοικίες είναι η Ναμανίγια, η Ναμπί Γιουνίς, η Ρασίντ και η Μπαμπ Μπιζ. Αυτό δείχνει την πτώση της δημοτικότητας των τζιχαντιστών μέσα στην πόλη”, είπε ο Μαμουζίνι.

“Οι σημαίες κυμάτισαν για αρκετή ώρα, αλλά όταν το Ισλαμικό Κράτος τις εντόπισε, αμέσως τις κατέβασαν και εκτέλεσαν και πέντε αμάχους για παραδειγματισμό”, πρόσθεσε ο Μαμουζίνι.

Οι σημαίες υψώθηκαν στις δυτικές συνοικίες της Μοσούλης.

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά δίνουν σκληρές μάχες με το Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της Μοσούλης και έχουν καταφέρει βαριές απώλειες στους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα