Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: 63 μήνες φυλάκιση για τον εκπρόσωπο των Anonymous

ΗΠΑ: 63 μήνες φυλάκιση για τον εκπρόσωπο των Anonymous
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Anonymous, Διαδίκτυο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πειρατεία,

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που φέρεται ότι στήριζε την ομάδα κυβερνοπειρατών Anonymous και μάλιστα είχε θεωρηθεί “άτυπος εκπρόσωπός” της καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 63 μηνών από αμερικανικό δικαστήριο.

Η δίκη του Μπάρετ Μπράουν, 33 ετών, ο οποίος συνελήφθη το 2012, είχε κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως. Αρχικά ο δημοσιογράφος είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Anonymous, όμως τελικά δήλωσε ένοχος για κατηγορίες ήσσονος σημασίας.

“Οι ΗΠΑ της αδικίας: ο Μπάρετ Μπράουν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή”, έγραψε στο Twitter η ομάδα υποστήριξής “Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν”, αφού έγινε γνωστή η ποινή του.

Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 890.000 δολαρίων.

Σε βάρος του Μπράουν, ο οποίος συνεργαζόταν με το Vanity Fair και τη Huffington Post, είχε ασκηθεί δίωξη επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Statfor Global Intelligence το 2011.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του επειδή η αμερικανική κυβέρνηση “τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν” ποινικά.

Ο Μπράουν και οι υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων και η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ζητούσαν να του επιβληθεί ποινή ίση με το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή, δηλαδή 30 μήνες.

Σχετικά άρθρα