Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία αρνείται ότι έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία

Η Ρωσία αρνείται ότι έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Ρωσία, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Για επιθυμία να «κυριαρχήσει στο παγκόσμιο σκηνικό» κατηγόρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις ΗΠΑ μετά την ομιλία εφ’ όλης της ύλης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον «δεν θέλει να είναι πρώτη μεταξύ ίσων».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε τις νέες κατηγορίες από το Κίεβο για εμπλοκή ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική κρίση και είπε, εν όψει της τετραμερούς στο Βερολίνο, πως «στόχος είναι η ειρήνη».

«Οι Αμερικανοί ακολουθούν το δρόμο της σύγκρουσης και δεν ασκούν καθόλου κριτική στις δικές τους κινήσεις» είπε ο Λαβρόφ την Τετάρτη. «Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου έδειξε πως η αμερικανική φιλοσοφία είναι ένα πράγμα: “Είμαστε νούμερο ένα, κι όλοι πρέπει να το σέβονται» είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Έδειξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο κι όχι απλώς να είναι πρώτες μεταξύ ίσων» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters. Επανέλαβε πως η Μόσχα «δεν θέλει νέο Ψυχρό Πόλεμο και η Δύση δεν θα μπορέσει να απομονώσει τη Ρωσία».

Ειδικότερα σχετικά με την Ουκρανία, απέρριψε ξανά ως αβάσιμες τις κατηγορίες του Κιέβου πως ρωσικές δυνάμεις -τακτικές- συγκρούστηκαν με ουκρανικές δυνάμεις γύρω από το Λουγκάνσκ.

«Το λέω κάθε φορά, όταν γίνονται ισχυρισμοί με τέτοια σιγουριά, πρέπει να παρουσιάζονται τα στοιχεία. Αλλά κανείς δεν μπορεί, ή δεν θέλει, αλλά πριν μας πείτε να σταματήσουμε να κάνουμε κάτι, παρακαλώ αποδείξτε πρώτα ότι το έχουμε κάνει» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Εν όψει της συνάντησης με τους ομολόγους του από Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία στο Βερολίνο την Τετάρτη, ο Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα να προετοιμαστεί το έδαφος για σύνοδο σε επίπεδο αρχηγό κρατών. Επιδίωξη της Μόσχας, είπε, είναι «η ειρήνη» και η προετοιμασία κινήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα