Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστής ήθελε να τινάξει στον αέρα Αμερικανικό Σχολείο

Τζιχαντιστής ήθελε να τινάξει στον αέρα Αμερικανικό Σχολείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βοηθούν τους ανθρώπους να συνδέονται και να επικοινωνούν από όλα τα μέρη του κόσμου, ωστόσο, τα ίδια έχουν γίνει εργαλεία στα χέρια των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος για να στρατολογούν υποστηρικτές και μέλη στις τρομοκρατικές οργανώσεις τους.

Ινδός τζιχαντιστής, που συνελήφθη το Φθινόπωρο του 2014, είχε στρατολογήσει προηγουμένως μέσω Facebook έναν μουσουλμάνο που ζούσε στις ΗΠΑ και τον συμβούλευε στο πώς να καταστρώσει επιθέσεις στο αμερικανικό έδαφος.

Ο Ανίς Ανσάρι (Anis Ansari) συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2014 γιατί σχεδίαζε επίθεση στο Αμερικανικό Σχολείο στην περιοχή Μπάντρα Κούρλα της Μουμπάι.

Πριν συλληφθεί ο Ανσάρι, ο λογαριασμός του στο Facebook παρακολουθούνταν, πράγμα που αποκάλυψε ότι είχε στρατολογήσει τον Ουμάρ Ιλχάτζι (Umar Ilhaji), κάτοικο των ΗΠΑ, για να διαπράξει τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ.

Ο Ιλχάτζι, στις συνομιλίες του με τον Ανσάρι, του έλεγε ότι είχε καταγωγή από τον Λίβανο αλλά ζει στη Νταρούλ Χαρμπ (Darul Harb), που σημαίνει “γη του πολέμου”, ένας ισλαμιστικός όρος που χρησιμοποιείται για όλες τις χώρες που δεν έχουν κατακτηθεί από το Ισλάμ.

Ο Ανσάρι του έγραφε ότι είναι τυχερός, εξηγώντας ότι “όλοι οι μουτζαχεντίν (τζιχαντιστές) σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται να φέρουν εις πέρας μια επίθεση μέσα στην Αμερική… Ότι θέλουν να σκοτώσουν τον εχθρό μέσα στη χώρα του… ωστόσο, εμείς είμαστε μακριά και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά”.

Μετά τη στρατολόγησή του, ο Ιλχάτζι έγραφε στον Ανσάρι: “Συμπεριέλαβε και εμένα στην ομάδα σου. Θέλω να γίνω μέρος αυτής της ενέργειας (τζιχαντιστικής επίθεσης) επειδή θεωρείς ότι για αυτή τη δράση βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Αυτό είναι, η Αμερική”.

Ο Ανσάρι του έγραφε: “Με μόνο 100 δολάρια μπορείς να κάνεις τη γη κάτω από τα πόδια του Ομπάμα να τρέμει. Για αυτό χρειάζεται μόνο κουράγιο. Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι για όχημα – βόμβα, για αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, ή για βόμβα σε χύτρα (κατσαρόλα)”.

“Για στόχους, έχεις πολλές επιλογές κοντά σου. Στοιχηματίζω σε αυτό” και ενθάρρυνε τον Ιλχάτζι ρωτώντας τον “γιατί καθυστερείς;”.

Ο Ιλχάτζι του απαντούσε γράφοντας: “Είσαι γεννημένος ηγέτης και καθοδηγητής. Θα συνεχίσω να παίρνω συμβουλές από εσένα για τη δράση μου, όπως και θα χρειαστώ κάποιον να με βοηθήσει”. Ο Ανσάρι του απαντούσε: “Μπορείς να ζητήσεις τη συμβουλή μου ανά πάσα στιγμή”.

“Στόχευσε παιδιά”

Οι δύο είχαν συζητήσει μέσω Facebook και τα σχέδιο του Ανσάρι να επιτεθεί στο Αμερικανικό Σχολείο στη Μουμπάι.

Ο Ιλχάτζι έδειχνε άβολα με αυτό και έγραφε στο Ανσάρι “ξανασκέψου τον στόχο… Γιατί θες να επιτεθείς στο Αμερικανικό Σχολείο μόνο; Εκεί είναι μόνο αθώα παιδιά, ποιο είναι το λάθος τους;”.

Ο Ανσάρι απαντούσε ότι ήθελε να επιτεθεί στο σχολείο, “επειδή εκεί είναι μαθητές από δέκα χώρες συμμάχους των ΗΠΑ. Πρέπει να χτυπήσουμε στο σημείο του εχθρού που πονάει περισσότερο, τους αμάχους. Οι θάνατοι στρατιωτών δεν προκαλούν πόνο επειδή αυτή είναι η δουλειά τους”.

“Συμφωνώ μαζί σου”, απαντά ο Ιλχάτζι, προσθέτοντας: “το σχέδιο και οι συμβουλές σου είναι πραγματικά εξαιρετικές”.

Ο Ανσάρι απαντά: “Θα είναι εξαιρετικές μόνο όταν κάποιος τα υλοποιήσει. Η δική μας μικρή προσπάθεια μπορεί να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος πολύ. Την ημέρα που η Αμερική το συνειδητοποιήσει αυτό, ότι δηλαδή ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή πλέον έφτασε στο έδαφός της, τότε την ίδια ημέρα θα σημάνει η αποφασιστική νίκη για το Ισλαμικό Κράτος και τους μουτζαχεντίν σε όλο τον κόσμο”.

Ωστόσο, αν και είχαν συμφωνήσει για το σχέδιο, ο Ιλχάτζι έδειχνε να έχει ακόμα αναστολές και συνέχισε να του προτείνει να το “ξανασκεφτεί”.

Το Αμερικανικό Σχολείο ήταν το μόνο σχολείο στη λίστα χτυπημάτων του Ανσάρι, επειδή “είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο. Εκεί πάνε τα παιδιά των VIP που συνδέονται με κυβερνήσεις και διοικήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Εκεί οι δάσκαλοι και το προσωπικό είναι εκλεκτό”.

Οι Αρχές δεν χρειάζονταν τίποτα άλλο και τον Οκτώβριο συνέλαβαν τον Ανσάρι ματαιώνοντας το σχέδιό του να τινάξει το Αμερικανικό Σχολείο στον αέρα.

Ο Ανσάρι στο Facebook είχε 284 φίλους και από αυτούς μόνο 3 ήταν γυναίκες.

Σχετικά άρθρα