Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει υποχρεωτική επιστράτευση στη Νινευή

Το Ισλαμικό Κράτος κάνει υποχρεωτική επιστράτευση στη Νινευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 250 χωρικούς από το χωριό Αμπού Μαρία στην περιφέρεια της Νινευή στο βόρειο Ιράκ, επειδή αρνήθηκαν να καταταγούν στο Ισλαμικό Κράτος και να πολεμήσουν υπό τη σημαία του ενάντια στους Κούρδους Πεσμεργκά.

Επίσης, τρεις χωρικοί σκοτώθηκαν όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ταλ Αφάρ.

Οι 250 χωρικοί που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και για αυτό αιχμαλωτίστηκαν, οδηγήθηκαν σε φυλακή στην πόλη Κάσκε.

“Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος κάνει επιδρομές στα χωριά της Νινευή για να πάρει με τη βία νεοσύλλεκτους. Εάν οι άνδρες αρνηθούν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ή τους σκοτώνουν επί τόπου ή τους αιχμαλωτίζουν”, είπε αξιωματικός των Πεσμεργκά που μάχεται στην περιοχή.

Υπάρχει η υποψία ότι το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί υποχρεωτικά τους ντόπιους ώστε να συγκεντρώσει δυνάμεις ικανές να υπερασπιστεί τη Μοσούλη από πιθανή εκστρατεία ανακατάληψής της από τον στρατό του Ιράκ. Η Μοσούλη περιήλθε στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο του 2014, όταν ο ιρακινός στρατός και αστυνομία εγκατέλειψαν την πόλη στο έλεος των τζιχαντιστών δίχως να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά.

Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκστρατεία για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2015.

Σχετικά άρθρα