Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η τουρκική αστυνομία δολοφονεί τα παιδιά μας», φώναξαν οι Κούρδοι

«Η τουρκική αστυνομία δολοφονεί τα παιδιά μας», φώναξαν οι Κούρδοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τσίζρε,

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, διαμαρτυρόμενοι για τη βία της τουρκικής αστυνομίας στους Κούρδους διαδηλωτές στην πόλη Τσίζρε, που είχε ως αποτέλεσμα έξι Κούρδοι τουρκικής υπηκοότητας να σκοτωθούν τους τελευταίους μήνες.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν την τουρκική αστυνομία για τους φόνους πέντε παιδιών σε μια από τις διαδηλώσεις στη Τσίζρε και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον πληθυσμό της κατεχόμενης από την Τουρκία κουρδικής πόλης.

Μια ομάδα νεολαίων που υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) διακήρυξαν αυτονομία στην Τσίζρε τον Οκτώβριο, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων πατριωτών και των παρακρατικών τζιχαντιστών του ισλαμιστικού κόμματος HUDA-PAR.

Το HUDA-PAR είναι κουρδικό ισλαμιστικό κόμμα που αποτελείται από Κούρδους ισλαμιστές που δεν θέλουν ελεύθερο και κοσμικό – δημοκρατικό Κουρδιστάν, αλλά παραμονή σε μια ισλαμιστική Τουρκία με αναγνώριση απλώς της κουρδικής ιδιαιτερότητας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν μέσα στο κουρδικό έθνος, ακροδεξιών – ισλαμοφασιστικών πεποιθήσεων, που συγκρούεται με το “άθεο” και αριστερό PKK.

Από τον Οκτώβριο οι Κούρδοι πατριώτες του PKK συγκρούονται συχνά με τους παρακρατικούς τζιχαντιστές του HUDA-PAR και όταν επεμβαίνει η τουρκική αστυνομία το κάνει μόνο για να χτυπήσει τους Κούρδους πατριώτες και να προστατέψει τους ισλαμιστές συμμάχους του σουλτάνου Ερντογάν στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα