Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από στρατηγικό λόφο στην Κομπάνι

Οι Κούρδοι έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από στρατηγικό λόφο στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες του YPG στην πολιορκημένη Κομπάνι, σημείωσαν και νέα σημαντική πρόοδο μαχόμενοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, καταλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις κλειδιά στην περιοχή της Κομπάνι.

Ο επικεφαλής αξιωματικός της άμυνας της Κομπάνι, Ισμάτ Σεΐκ Χασάν (Ismat Sheikh Hassan), επιβεβαίωσε μιλώντας στο BasNews τη Δευτέρα το πρωί, ότι το YPG κατέλαβε τους λόφους Μισχτέ Νουρ, νοτιοανατολικά της Κομπάνι.

“Το YPG και το YPJ κατάφεραν να ανακαταλάβουν τους λόφους Μισχτέ Νουρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας μετά από σκληρή μάχη με τους τζιχαντιστές. Η σημαία του YPG υψώθηκε στους λόφους”, είπε ο διοικητής Χασάν.

Πρόσθεσε ότι πολλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ή το έβαλαν στα πόδια κατά τη διάρκεια των μαχών.

“Οι λόφοι Μισχτέ Νουρ εποπτεύουν τις εισόδους της Κομπάνι από τα νότια και τα ανατολικά της πόλης. Καταλαμβάνοντας αυτό το σημαντικό σημείο, εξασφαλίσαμε ότι το Ισλαμικό Κράτος χάνει πλέον τη δυνατότητά του να μεταφέρει όπλα στις δυνάμεις του που μάχονται ακόμα στην πόλη”.

Το Ισλαμικό Κράτος πήρε τον έλεγχο των λόφων από τους Κούρδους πολιτοφύλακες πριν τέσσερις μήνες και η μαύρη σημαία κυμάτιζε εκεί μέχρι και σήμερα.

Σχετικά άρθρα