Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές φοράνε στολές Πεσμεργκά για να παραπλανήσουν τους Κούρδους

Τζιχαντιστές φοράνε στολές Πεσμεργκά για να παραπλανήσουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Την Κυριακή ο διοικητής των Κούρδων Πεσμεργκά Μαγκντίντ Χαρκί (Maghdid Harki) μίλησε στο BasNews για τις τακτικές που εφαρμόζει το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ, στην προσπάθειά του να τους νικήσει.

Καταρχάς βομβαρδίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες αποκεφαλισμών για να σπάσουν το ηθικό των Πεσμεργκά.

Επίσης, έντυσαν τζιχαντιστές με στολές Πεσμεργκά και τους έστειλαν στην πρώτη γραμμή για να δημιουργήσουν σύγχυση στους Κούρδους. Δεν κατάφεραν να τους ξεγελάσουν.

Ακόμα, παγιδεύουν με εκρηκτικά και βόμβες σπίτια και αυτοκίνητα. “Ξεκάθαρο σημάδι ότι χάνουν σε ηθικό και δύναμη”, είπε ο Κούρδος αξιωματικός.

Το Ισλαμικό Κράτος επίσης διαδίδει ότι έφτιαξε εργοστάσιο κατασκευής βομβών, αλλά και αυτό οι Κούρδοι το θεωρούν μέρος της προπαγάνδας των τζιχαντιστών. “Το Ισλαμικό Κράτος πολεμά σε δύο χώρες, αλλά πλέον δεν μπορούν να προωθηθούν. Τώρα ισχυρίζονται ότι έχουν εργοστάσιο κατασκευής βομβών. Αυτό είναι καθαρή προπαγάνδα για να τραβήξουν την προσοχή από τις βαριές απώλειες που έχουν οι τζιχαντιστές στην πρώτη γραμμή”.

Ο ίδιος Κούρδος αξιωματικός είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των Κούρδων εντοπίζουν και συλλαμβάνουν στις κουρδικές περιοχές πληροφοριοδότες και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα