Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις Βελγικές αρχές ο Αλγερινός τζιχαντιστής από το Παγκράτι

Στις Βελγικές αρχές ο Αλγερινός τζιχαντιστής από το Παγκράτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Βέλγιο, Βερβιέ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Παγκράτι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Άμεσα πρόκειται να εκδοθεί στις Βελγικές αρχές ο Αλγερινός που προσήχθη στην αστυνομία το Σάββατο σχετικά με την πιθανή διασύνδεσή του με μία αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση, ζητά η βελγική αστυνομία. Σημειώνεται ότι την Κυριακή διενεργήθηκαν νέες έρευνες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον τρομοκρατικό πυρήνα. Σύμφωνα με τις αρχές του Βελγίου δεν έγιναν συλλήψεις.

Ο 31χρονος Αλγερινός προσήχθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με ένα ακόμα άτομο από το Παγκράτι, ύστερα από αίτημα των βελγικών αρχών, που θεωρούσαν ότι ο συγκεκριμένος ήταν πιθανόν ο «εγκέφαλος» ομάδας τζιχαντιστών που ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.

Αρχικά, η βελγική αστυνομία είχε αναφέρει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να κρατηθούν οι προσαχθέντες, αλλά την Κυριακή το βράδυ ζήτησαν τη σύλληψη και την έκδοση του Αλγερινού.

«Περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές, καθώς ένας εκ των προσαχθέντων πιθανόν να συνδέεται με τον πυρήνα των τζιχαντιστών», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων του Βελγίου.

Σήμερα Δευτέρα, ο Αλγερινός οδηγείται στον εισαγγελέα εφετών, ενώ ταυτόχρονα θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοσή του στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι και αφού είχαν διερευνηθεί όλα τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελληνικές αρχές για τον Αλγερινό στις Βρυξέλες, οι Βέλγοι απάντησαν εγγράφως ότι δεν προκύπτει καμία σχέση του συγκεκριμένου ανθρώπου με την έρευνα που κάνουν για την ομάδα των τζιχαντιστών, γι’ αυτό δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να κρατηθεί και επομένως μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος.

Οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άφησαν ελεύθερο τον έναν από τους προσαχθέντες, κράτησαν όμως τον 31χρονο, προκειμένου να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση και να εξαντλήσουν όλα τις πιθανότητες για τυχόν εμπλοκή του σε κύκλωμα τζιχαντιστών.

Ταυτόχρονα, έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Αλγερινού, για να διαπιστωθεί αν πράγματι έχει τηλεφωνήσει σε άτομα που σχετίζονται με την ομάδα τζιχαντιστών που εξαρθρώθηκε στο Βέλγιο, κάτι όμως που είναι αρκετά χρονοβόρο και δεν μπορούσε να παραταθεί για πολύ η κράτηση του προσαχθέντα.

Και ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον αφήσουν, οι Βέλγοι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις ελληνικές αρχές, ζητώντας την σύλληψη και την έκδοση του 31χρονου, προκειμένου να εξεταστεί στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους, και ένας ακόμα συνελήφθη, σε επιχείρηση της βελγικής αντιτρομοκρατικής σε σπίτι της πόλης Βερβιέ.

Σχετικά άρθρα