Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών μέσα στο Ισραήλ

Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών μέσα στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Οι ισραηλινές Αρχές συνέλαβαν 7 Παλαιστίνιους με ισραηλινή υπηκοότητα με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει παράνομη οργάνωση και ότι σκόπευαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Μεταξύ των επτά συλληφθέντων Παλαιστίνιων τζιχαντιστών είναι και ο Αντνάν Τζαμίλ Αλά α Ντιν (Adnan Jamil Ala a Din), δημόσιος συνήγορος από τη Ναζαρέτ, ο οποίος είχε αυτοανακηρυχθεί “Επικεφαλής του Επιτελείου του Ισλαμικού Κράτους στην Παλαιστίνη”.

aladin Αντνάν Τζαμίλ Αλά α Ντιν

Η ομάδα, αρχικά των 6 δίχως τον δικηγόρο, είχε συσταθεί πολύ πριν από το καλοκαίρι και δεν είχε αποφασίσει εάν θα εντασσόταν στην Αλ Νούσρα, στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ή στο Ισλαμικό Κράτος.

Τον Ιούνιο του 2014 αποφάσισαν τελικά να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και στη συνέχεια προσέγγισαν τον Αλά α Ντιν μέσω Facebook.

Ο Αλά α Ντιν ανέλαβε επικεφαλής της ομάδας και άρχισε να συστήνεται ως ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στην Παλαιστίνη.

Η ομάδα είχε σκοπό να εξαπολύσει χτυπήματα στο Ισραήλ αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα συναντήθηκε σε μια φάρμα αλόγων στο αραβικό χωριό Καφρ Μαντά, στη Γαλιλαία, όπου και εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή βομβών. Επίσης, είχαν αγοράσει πρόβατα, ώστε να εξασκηθούν πάνω στα ζώα στο να κόβουν με μαχαίρι λαιμούς ζωντανών όντων.

Μεταξύ στους άλλους σχεδιασμούς ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα, τόσο για να ταξιδέψουν στη Συρία, όσο και για να αγοράσουν όπλα.

isis-israel

Σχετικά άρθρα