Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 17 Σύρους που αντιστέκονταν στην κατοχή του

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 17 Σύρους που αντιστέκονταν στην κατοχή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 17 άνδρες τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό του στην ανατολική και βόρεια Συρία, ως αντίποινα στους φόνους υψηλά ιστάμενων τζιχαντιστών από Σύρους που έχουν σχηματίσει αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 16 άνδρες στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και έναν ακόμα άνδρα στη Ράκα, ώστε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην αντίσταση που έχει ήδη φονεύσει 12 Σύρους, Ιρακινούς και Αλγερινούς τζιχαντιστές.

Οι 17 άνδρες εκτελέστηκαν με την κατηγορία ότι πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος αν και μόνο ένας αποδείχτηκε ότι είχε σχέση με τους φόνους τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να στείλει μήνυμα σε όσους του εναντιώνονται, ότι αυτή θα είναι η μοίρα όσων σηκώσουν κεφάλι, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η πόλη Ράκα της Συρίας κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και έχει ανακηρυχτεί, κατά κάποιο τρόπο, πρωτεύουσα των τζιχαντιστών. Επίσης το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει και μεγάλο μέρος της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Μεταξύ των εκτελεσθέντων είναι και πέντε μέλη της φυλής Σαϊτάτ, η οποία είχε ξεσηκωθεί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Στο παρελθόν οι τζιχαντιστές είχαν εκτελέσει, συνολικά, 900 μέλη αυτής της φυλής.

Σχετικά άρθρα