Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερες οι δύο 20χρονες Ιταλίδες που κρατούσαν οι τζιχαντιστές

Ελεύθερες οι δύο 20χρονες Ιταλίδες που κρατούσαν οι τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βανέσα Μαρτσούλο, Γκρέτα Ραμέλι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ιταλία, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι δύο νεαρές Ιταλίδες Γκρέτα Ραμέλι (20 ετών) και Βανέσα Μαρτσούλο (21 ετών) που είχαν απαχθεί από την Αλ Νούσρα το καλοκαίρι στη Συρία, όπου βρίσκονταν ως ακτιβίστριες – εθελόντριες, απελευθερώθηκαν από τους τζιχαντιστές και επέστρεψαν στην Ιταλία μέσω Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι υποδέχθηκε τις δύο κοπέλες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσιαμπίνο, κοντά στη Ρώμη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

italides-2

Οι δύο Ιταλίδες, που είχαν πλούσια ακτιβιστική δράση υπέρ της συριακής “μετριοπαθούς” αντιπολίτευσης και είχαν μεταβεί στο Χαλέπι ως ακτιβίστριες “ανθρωπιστικής βοήθειας”, απήχθησαν από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, τον Αύγουστο ενώ μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι.

Γύρω από την απελευθέρωσή τους επικρατεί ένα “μυστήριο”, αφού κανείς δεν ξεκαθαρίζει εάν πληρώθηκαν τελικά τα λύτρα που ζητούσαν οι τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα