Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε βίντεο σοκ από το δημόσιο μαστίγωμα του Σαουδάραβα μπλόγκερ

Δείτε βίντεο σοκ από το δημόσιο μαστίγωμα του Σαουδάραβα μπλόγκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μαστίγωμα, Ραΐφ Μπαντάουι, Σαουδική Αραβία, Σαρία,

Η σύζυγος του Σαουδάραβα μπλόγκερ Ραΐφ Μπαντάουι, ο οποίος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση και χίλιες βουρδουλιές επειδή “πρόβαλε το Ισλάμ”, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ότι σκοτώνει τον άνδρα της εβδομάδα με εβδομάδα.

Ο Μπαντάουι μαστιγώνεται δημοσίως κάθε Παρασκευή, από 50 βουρδουλιές, μέχρι να συμπληρωθεί η ποινή των 1.000.

Ο Ραΐφ Μπαντάουι πληρώνει το “έγκλημά” του να δημιουργήσει ένα σάιτ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Free Saudi Liberals. Η κυβέρνηση τον θεωρεί “αποστάτη” από το Ισλάμ, κατηγορία που η σύζυγός του Ενσάφ Χαϊντάρ (Ensaf Haidar) διαψεύδει.

Τις πρώτες 50 βουρδουλιές δέχτηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Τζέντα, μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, και αυτό αναμένεται να συμβεί και αυτή την Παρασκευή και θα συνεχιστεί για τις επόμενες 18 εβδομάδες μέχρι να συμπληρωθούν οι 1.000 βουρδουλιές.

Ο 31χρονος Ραΐφ Μπαντάουι, πατέρας τριών παιδιών, χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη μετά από κάθε μαστίγωμα. Θεωρείται ότι το σώμα του δεν θα αντέξει την ποινή τις επόμενες εβδομάδες.

Η Ενσάφ Χαϊντάρ μιλώντας στη Daily Mail, είπε: “Η Σαουδική Αραβία βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του. Εάν συνεχίσουν να τον χτυπάνε κάθε εβδομάδα, μέχρι να συμπληρωθούν οι χίλιες βουρδουλιές, θα τον σκοτώνουν σιγά, σιγά. Πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας”.

raif-3

Η Ενσάφ και τα τρία παιδιά του ζευγαριού ζούνε αυτοεξόριστοι σε μια μικρή πόλη του Καναδά από τον Νοέμβριο του 2011.

Έφυγαν από τη Σαουδική Αραβία όταν ο Ραΐφ συνελήφθη. Έζησαν δύο χρόνια στον Λίβανο πριν τους δοθεί πολιτικό άσυλο στον Καναδά.

Δεν έχουν δει τον Ραΐφ εδώ και τέσσερα χρόνια, από τη στιγμή μάλιστα που μεταφέρθηκε σε νέα φυλακή, εδώ και δύο εβδομάδες, δεν έχουν μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο.

raif-4

Μεταξύ του κοινού που παρακολουθούσε τη μεσαιωνική τιμωρία του ήταν και η αδελφή του Ραΐφ. Ήταν εκεί και προσπαθούσε να τον υποστηρίξει. “Ο άνδρας μου έδειξε μεγάλη δύναμη, δεν έβγαλε ούτε μια κραυγή ενώ τον χτυπούσαν”.

Από το δημόσιο βασανιστήριο του Ραΐφ διέρρευσε βίντεο στο διαδίκτυο. Δείτε το ντοκουμέντο που τραβήχτηκε κρυφά:

Όπως είδατε και στα πλάνα, ο Ραΐφ παρέμεινε δυνατός και σιωπηλός, ενώ η Αστυνομία εκτέλεσε την ποινή. Στο τέλος κάποιοι από το πλήθος φώναξαν τη γνωστή κραυγή “Αλλάχ Ακμπάρ”.

Η Ενσάφ ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς το blog που έφτιαξε ο άνδρας της, το Free Saudi Liberals, θα τράβαγε την προσοχή των Αρχών και θα υπήρχε αυτή η εξέλιξη.

Συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012. Προηγουμένως η κυβέρνηση είχε μπλοκάρει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα ήδη από το 2009.

Αρχικά είχε κατηγορηθεί για αποστασία, ότι δηλαδή είχε αρνηθεί το Ισλάμ, μια κατηγορία που εάν κρινόταν ένοχος η ποινή ήταν αποκεφαλισμός.

Τελικά βρέθηκε ένοχος από αντιτρομοκρατικό δικαστήριο, ότι υπονόμευε το καθεστώς και τους αξιωματούχους.

“Ήταν έκπληξη για όλους μας επειδή ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε τόσο μακριά αυτή η ιστορία”, είπε η Ενσάφ.

“Αυτά που τον κατηγορούν είναι ψέμματα. Ποτέ δεν πρόσβαλε τη θρησκεία ή κάποιον αξιωματούχο της κυβέρνησης”, συμπληρώνει η ίδια.

“Το περιεχόμενο του Blog είχε να κάνει μόνο με τις κοινωνικές αλλαγές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έκανε κάτι λάθος, φυλακίστηκε για τις ιδέες του”.

Σχετικά άρθρα