Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θα χτύπαγε Αστυνομικό Τμήμα στο Βέλγιο

Το Ισλαμικό Κράτος θα χτύπαγε Αστυνομικό Τμήμα στο Βέλγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βερβιέ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η βελγική Αστυνομία σκότωσε το βράδυ της Πέμπτης δύο τζιχαντιστές ύποπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Βερβιέ, κατά τη διάρκεια επιχείρισης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι τζιχαντιστές είχαν επιστρέψει στην Ευρώπη από τη Συρία για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Μια βελγική εφημερίδα γράφει ότι στόχος τους ήταν να χτυπήσουν ένα Αστυνομικό Τμήμα.

Πυροβολισμοί, εκρήξεις και πυρά από αυτόματα όπλα ακούστηκαν, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείριση της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου ενάντια στον παράνομο πυρήνα τζιχαντιστών στην πόλη Βερβιέ, 70 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες.

Το Βέλγιο έχει μεγάλο πληθυσμό μουσουλμάνων και είναι η δεύτερη χώρα σε “εξαγωγή” τζιχαντιστών προς το Ισλαμικό Κράτος μετά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επιχείριση έγινε σε ένα σπίτι κοντά στον σταθμό του τρένου της πόλης. Οι τζιχαντιστές άνοιξαν αμέσως πυρ όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς να τους πλησιάζουν.

Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι η επιδρομή δεν έχει σχέση με τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι. Ο συγκεκριμένος πυρήνας τζιχαντιστών βρισκόταν υπό παρακολούθηση αρκετές εβδομάδες.

Η επιχείριση έγινε στο πλαίσιο γενικότερων ελέγχων και επιδρομών που κάνει η Αστυνομία στο Βέλγιο, ερευνώντας τους τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει από τη Συρία.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες που σκοτώθηκαν είχαν επιστρέψει από τη Συρία πριν μια εβδομάδα. Οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν μάθει ότι ετοίμαζαν επίθεση, για αυτό και έγινε η επιχείριση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιτρομοκρατική στο Βέλγιο έχει κάνει πολλές επιχειρήσεις εναντίον υπόπτων, επιδρομές έχουν γίνει ακόμα και στις Βρυξέλλες, όπου είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα