Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο νεκροί σε μάχη με τζιχαντιστές στο Βέλγιο

Δύο νεκροί σε μάχη με τζιχαντιστές στο Βέλγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Βερβιέ, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ με στόχο τζιχαντιστές, σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα ενημέρωσης.

Αυτό που επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις δικαστικές Αρχές είναι ότι έγινε επιχείρηση στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται στο ανατολικό Βέλγιο, ανάμεσα στη Λιέγη και τα σύνορα με τη Γερμανία.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή.

Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από την ώρα της επίθεσης:

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε σοβαρά ενώ πολλοί άλλοι συνελήφθησαν. Προφανώς τζιχαντιστές, ενώ μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα πάντα με την RTBF, ο στόχος της αντιτρομοκρατική ήταν να γίνει έρευνα για ύποπτους τζιχαντιστές.

Η επιχείρηση αυτή ήταν μία από τις πολλές που γίνονται για ανθρώπους που οι Αρχές πιστεύουν ότι επέστρεψαν στο Βέλγιο αφού προηγουμένως είχαν φύγει για να πολεμήσουν στη Συρία.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλές εκρήξεις σε έναν δρόμο της Βερβιέ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν αυτόπτη μάρτυρα δείχνει περιπολικά και ασθενοφόρα να έχουν αποκλείσει τον δρόμο αυτόν.

verviers

Σχετικά άρθρα