Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν Καναδό “αστέρα” τζιχαντιστή στην Κομπάνι

Οι Κούρδοι σκότωσαν Καναδό “αστέρα” τζιχαντιστή στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Ο τζιχαντιστής Τζον Μαγκουάιρ, πρώην κάτοικος της Οτάβα του Καναδά, ο οποίος εξισλαμίστηκε και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ως Αμπου Ανγουάρ Αλ Κανάντι, σκοτώθηκε από τους Κούρδους υπερασπιστές της Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Ο Τζον Μαγκουάιρ έγινε διαδικτυακό αστέρι των τζιχαντιστών με παγκόσμια προβολή όταν στις αρχές Δεκεμβρίου πρωταγωνίστησε σε βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο απειλούσε τη Δύση και τον Καναδά με τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών.

Διαβάστε την ανάρτηση εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε νέες επιθέσεις στον Καναδά

Τότε ο προσήλυτος Καναδός είχε πει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους τζιχαντιστές του Καναδά: “Ή θα μαζέψετε τις τσάντες σας (για να έρθετε στο Ισλαμικό Κράτος), ή θα ετοιμάσετε τις εκρηκτικές σας συσκευές (για επιθέσεις στον Καναδά). Ή θα κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο, ή θα ακονίσετε το μαχαίρι σας”.

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε μέσω ενός λογαριασμού στο Twitter που σχετίζεται με τους τζιχαντιστές και θεωρείται αξιόπιστος στις πληροφορίες που μεταδίδει.

Το Tweet ανέφερε: “Ο Αμπού Ανγουάρ Αλ Κανάντι σκοτώθηκε ενώ έκανε επίθεση, όχι υποχωρώντας. Τον υπολογίζουμε ως μάρτυρα που βρίσκεται τώρα με τον Θεό”.

Σχετικά άρθρα