Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα απειλούν με αντίποινα τον Λίβανο

Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα απειλούν με αντίποινα τον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Με αντίποινα απειλούν οι τζιχαντιστές από το Μέτωπο Αλ Νούσρα το Λίβανο, λίγο μετά την έφοδο που πραγματοποίησε νωρίτερα τη Δευτέρα η Αστυνομία σε πτέρυγα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας όπου κρατούνται ισλαμιστές.

Τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, που αποτελεί το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους κρατούν ομήρους από τον Αύγουστο 24 μέλη των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι είχαν αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια των μαχών στη συνοριακή λιβανέζικη πόλη Αρσάλ.

«Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο, θα πληροφορηθείτε εκπλήξεις που αφορούν την τύχη των κρατουμένων μας», ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Τέσσερις από τους ομήρους αυτούς εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τις λιβανικές Αρχές για την απελευθέρωσή τους, και η οργάνωση απειλεί να εκτελέσει κι άλλους ομήρους ως αντίποινα στην έφοδο των Αρχών στη φυλακή.

Το πρωί της Δευτέρας, οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου πραγματοποίησαν έφοδο στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όπου κρατούνται τζιχαντιστές στο πλαίσιο της έρευνας των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με οκτώ νεκρούς, η οποία αποδίδεται στο Ισλαμικό Μέτωπο και όχι στο Μέτωπο Αλ Νούσρα που ανέλαβε αρχικά την ευθύνη.

Οι κρατούμενοι αντέδρασαν βάζοντας φωτιά σε στρώματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η Αστυνομία αναζητεί «απαγορευμένα αντικείμενα» στην Πτέρυγα Β της διαβόητης φυλακής Ρουμίε, όπου κρατούνται τζιχαντιστές, ανάμεσά τους και μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Η Ρουμίε αρχικά κτίστηκε για να στεγάσει περίπου 1.500 κρατούμενους αλλά σήμερα στεγάζει σχεδόν 3.700.

Οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα και πηγές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά του κράτους.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε καφέ αλεβίτικης συνοικίας στην Τρίπολη του Λιβάνου, κατά την οποία οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν.

Σχετικά άρθρα