Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άραβες χωρικοί βοηθάνε το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους Κούρδους

Άραβες χωρικοί βοηθάνε το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Αξιωματικός των Πεσμεργκά που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ, κατά μήκος του ποταμού Καντίρ στη Γκουέρ, 65 χιλιόμετρα νότια της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ, λέει ότι οι τζιχαντιστές κινούνται στην περιοχή και ότι οι Κούρδοι χρειάζονται βαριά όπλα για να τους αντιμετωπίσουν.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος προωθήθηκαν στην Γκουέρ το βράδυ της Παρασκευής και επιτέθηκαν στις θέσεις των Πεσμεργκά, σκοτώνοντας 30 Κούρδους των δυνάμεων Ασφαλείας.

Όταν απωθήθηκαν οι τζιχαντιστές, την ίδια νύχτα, οι περισσότεροι νεκροί τους έμειναν να σαπίζουν στον ποταμό Καντίρ.

“Οι περισσότεροι νεκροί τζιχαντιστές είναι μέσα στο ποτάμι και όσοι υποχώρησαν βρίσκονται στην απέναντι όχθη, μπορούμε να τους δούμε, αλλά χρειαζόμαστε βαριά όπλα για να τους χτυπήσουμε”, είπε ο Κούρδος ταγματάρχης Μουσταφά Ντιερεναγί (Mustafa Dieranayi), των ειδικών δυνάμεων Μπαρζάν.

Ο Ντιερεναγί είπε ακόμα ότι την Κυριακή το πρωί, με τη βοήθεια Αράβων (Ιρακινών) χωρικών της περιοχής, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να επιτεθεί ξανά στο χωριό του Σουλτάνου Αμπντουλάχ κοντά στην Γκουέρ και για μια ακόμη φορά οι Πεσμεργκά κατάφεραν να τους απωθήσουν.

“Οι Άραβες χωρικοί της περιοχής βοηθάνε το Ισλαμικό Κράτος και επίσης είναι οι ίδιοι που τους βοήθησαν να περάσουν το ποτάμι την Παρασκευή το βράδυ”.

Οι τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στην Γκουέρ το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν Άραβες Ιρακινοί αλλά ξένοι.

Σχετικά άρθρα